terug naar realisaties

Vliesgevel, kantoor- en scheidingswanden

Het project

Dankzij onze opdrachtgever Lembrechts, een familiebedrijf gespecialiseerd in zandstralen, lakken, keukenrenovatie, gyprocwerken, houtskeletbouw, gevelbekleding en PVC vloeren, hebben wij de eer gehad om als uitvoerder betrokken te zijn geweest bij het prachtige renovatieproject van Groep Bolckmans; de herbestemming van de site van de voormalige drukkerij Proost in Turnhout.

Groep Bolckmans, al méér dan 30 jaar specialist in het ontwikkelen van bedrijfsvastgoed, legt de focus op energiezuinige en duurzame oplossingen. Het is Groep Bolckmans die in dit project ook de rol van bouwheer en projectontwikkelaar vervult. Wij spraken met Peter Vercruyssen, projectmanager warehouses & offices bij Bolckmans Groep, en hebben waardevolle inzichten gekregen over het project en de tevredenheid over de realisaties.

 

De werkzaamheden

Het pand, dat dateert uit de jaren 70, heeft een complete make-over ondergaan. Er werd gekozen om het iconische authentieke atrium te behouden als inkomhal. Dat was destijds ook de inkomhal van de drukkerij en nu krijgt het ter nagedachtenis van het originele concept een centrale plaats. Het gebouw geeft dankzij de vliesgevel met houten gevelbekleding een indrukwekkende uitstraling. Een moderne transformatie met een industriële look.

Martens Glas heeft de volledige complexe constructie van de vliesgevel in het atrium verzorgd. Ook binnen in de kantoren zorgden wij voor glazen deuren, kantoorwanden en scheidingswanden. Daarnaast hebben we ook de mobiele systeemwand en de glazen balustrades geïnstalleerd. Al zeggen we het zelf, het resultaat is er ééntje om U tegen te zeggen. Onnodig om te vertellen dat hier talrijke projectmeetings aan vooraf zijn gegaan?

 

Het resultaat

Peter Vercruyssen deelt zijn ervaring: “Dit is niet het eerste project waarbij we samenwerken met Martens Glas, maar wel het grootste en meest complexe. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit en afwerking die geleverd zijn, en dit smaakt naar meer voor de toekomst.”

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Een beeld zegt meer dan duizend woorden. We nodigen we u graag uit om het filmpje te bekijken waarin u de voltooide renovatie kunt bewonderen.

Op zoek naar een leverancier voor uw vliesgevel of ander complex glasproject? Neem vandaag nog contact met ons op voor uw volgende project!

 

YouTube video

Sluitingsdagen 2024

  • 23 december ’23 t/m 7 januari ’24
  • 1 april & 2 april
  • 1 mei
  • 9 mei & 10 mei
  • 20 mei
  • 20 juli t/m 11 augustus (zomervakantie)
  • 15 augustus & 16 augustus
  • 1 november
  • 11 november
  • 21 december ’24 t/m 5 januari ’25
spontaan solliciteren bij Martens Glas Hoogstraten
spontaan solliciteren bij Martens Glas Hoogstraten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van de glansrijkste weetjes en onze laatste realisaties.

Stel uw vraag

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?