Persoonlijk, lokaal en bomvol ervaring,
dat is Martens Glas

Mogen we even fier zijn op onszelf?

Martens Glas, dat is meer dan 50 jaar ervaring, dankzij de inzet van een team van gemotiveerde mensen. Verkopers, bouwkundigen, technisch tekenaars, schrijnwerkers, werkvoorbereiders en monteurs,… elke dag geven ze het beste van zichzelf om uw glasprojecten naar een hoger level te tillen. En daar zijn we best fier op.

Sinds 1972 - zo vader, zo zoon

Glashandel J.Martens werd opgericht in 1972 te Meer. In 2000 nam Guy Martens - samen met zijn echtgenote Hilde Van Hasselt - het roer over van zijn ouders. Alles wat met glas te maken heeft, kreeg hij werkelijk met de paplepel ingegoten. Glas zit hem dus in zijn bloed. In 2023 opende Martens Glas een gloednieuwe toonzaal en kantoor in Hoogstraten.

Onze technische kennis is ongeëvenaard

Van opmeting tot het industriële productieproces, de glasindustrie in België en Nederland kent voor het Martens Glas team geen geheimen meer. We mogen onszelf dan ook met recht 'experten' in ons vak noemen. Vandaag ligt onze focus op advies, verkoop en montage van totale glasprojecten voor zowel professionelen, als particulieren.

Aanpak

Wie Martens Glas kent, zal getuigen dat we van aanpakken weten. Bij ons bent u geen nummer. Onze medewerkers ontvangen u met de glimlach en geven advies over onze producten. Een offerte? Die is steeds transparant en correct. Persoonlijk, lokaal én met oog voor detail gaan we voor u aan de slag en werken uw project af volgens de regels van de kunst.

Visie en missie

Als onafhankelijke glasonderneming bieden wij een compleet productgamma voor de woning- en projectbouw. Onze specialisatie zit in het adviseren, aanleveren en monteren van glaswerk op maat in de Kempen én ver daarbuiten. Martens Glas wil nu én in de toekomst uw betrouwbare bouwpartner zijn voor al uw interieur en exterieur glasprojecten.

Door de jaren heen

Martens Glas bestaat zo'n 50 jaar en daar zijn we fier op. We legden een boeiend traject af door de jaren heen.
Volgt u even mee?

 1. Oprichting Glashandel J.Martens

  Jan Martens en echtgenote Maria starten samen met Glashandel J.Martens te Meer. Op dat moment is de activiteit nog voornamelijk het plaatsen van enkele beglazing in ramen en deuren.

 2. Snelle groei

  Door de aanzienlijke groei van Glashandel J.Martens is er al snel de noodzaak om een groter gebouw te bouwen op de nieuwe industriezone "De Kluis" in Hoogstraten. Hier zullen ook de eerste stappen gezet worden in het slijpen en bewerken van glas.

 3. Tweede generatie aan zet

  In 2000 wordt Martens Glasindustrie opgericht door de tweede generatie. Guy Martens en echtgenote Hilde nemen de zaak over en verhuizen naar de transportzone in Meer. Martens Glasindustrie investeert fors in automatisering, machines en een wagenpark op maar liefst 10.000 m2 bedrijfsoppervlakte. Ook het productgammma wordt stevig uitgebreid.

 4. Opening showrooms Meer, Deurne en Turnhout

  Martens Glas Design bestaat 40 jaar en opent drie nieuwe showrooms in Meer, Deurne en Turnhout. De focus ligt voornamelijk op particulieren en doe-het-zelvers die in de toonzaal hun product kunnen kiezen en bestellen. Particuliere klanten kunnen voortaan hun bestellingen afhalen in het magazijn. Later zal ook de lancering van de webshop plaatsvinden.

 5. 50-jarig bestaan

  Het is feest. Martens Glas bestaat 50 jaar. Een mijlpaal. En dat moet gevierd worden. Plannen zijn in de maak voor een groot feest om samen met klanten, leveranciers, vrienden en familie te vieren. Ook verhuis(bouw)plannen staan op de agenda. Martens Glas start eveneens met de eigen productie van aluminium brandwerende wanden en deuren.

 6. Nieuw gebouw, nieuw logo, nieuwe huisstijl

  Juli 2023. Een frisse blik op de toekomst. Martens Glas ondergaat een rebranding en betreedt het gloednieuwe gebouw op het industrieterrein "De Kluis" in Hoogstraten. Met het nieuwe logo, huisstijl en website ligt de focus vooral op professionele glasprojecten, maar ook op particuliere totaalprojecten.

Sluitingsdagen 2024

 • 23 december ’23 t/m 7 januari ’24
 • 1 april & 2 april
 • 1 mei
 • 9 mei & 10 mei
 • 20 mei
 • 20 juli t/m 11 augustus (zomervakantie)
 • 15 augustus & 16 augustus
 • 1 november
 • 11 november
 • 21 december ’24 t/m 5 januari ’25

Outdooractie -10%

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?

Bouwbeursactie -10%

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?
spontaan solliciteren bij Martens Glas Hoogstraten
spontaan solliciteren bij Martens Glas Hoogstraten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van de glansrijkste weetjes en onze laatste realisaties.

Stel uw vraag

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?