terug naar realisaties

Stijlvolle brandwerende deuren voor Abdij Keizersberg

Ora et Labora

Onze opdrachtgever Labora is gevestigd in de prachtige Abdij Keizersberg in Leuven, een unieke historische plek in het centrum van de stad, waar benedictijnenmonniken nog steeds volgens het principe “ora et labora” (bidden en werken) leven.

Geïnspireerd door dit eeuwenoude principe, leeft Labora de essentie van gemeenschap en creativiteit na. Zo biedt het een inspirerende omgeving met workshop- en vergaderruimtes, werkplekken, studentenkamers en ateliers, waar kunstenaars, paters, ondernemers en studenten samenkomen om te denken, te werken en te groeien.

 

Harmonie tussen veiligheid en esthetiek

Pauline, verantwoordelijke voor de herbestemming van de Abdij Keizersberg, benadrukt hoe veiligheid een cruciale rol speelt bij de herbestemming. Het naleven van strenge brandpreventievoorschriften was dan ook essentieel, toch wilden ze geen concessies doen aan esthetiek. Ze zochten een ontwerp dat perfect zou aansluiten bij het Labora concept. Daarom kozen ze voor de brandwerende deuren van Martens Glas.

Brandwerende deuren met MG FireGlass zijn van onschatbare waarde, omdat ze de veiligheid van de bewoners en bezoekers waarborgen. In geval van brand zorgen deze brandwerende deuren voor 60 minuten extra evacuatietijd. Tegelijkertijd beschermen ze het historische pand tegen schadelijke rookvorming. Bovendien combineren onze brandwerende deuren functionaliteit met een strak en eigentijds ontwerp.

Vanwege de veiligheid van de bewoners werd er de mogelijkheid voor een badgesysteem met toegangscontrole op de brandwerende deuren voorzien. Enkel de bewoners van de abdij krijgen toegang. Paniekbeslag op de binnendeuren mocht ook niet ontbreken. Hierdoor kunnen ze alsnog moeiteloos in noodsituaties geopend worden.

 

De samenwerking

De brandwerende deuren werden perfect geïntegreerd in het authentieke kader van de abdij. Het was onze taak ervoor te zorgen dat de ornamenten tijdens de montage en afwerking volledig in tact moesten blijven. Het resultaat mag er zijn! De strakke zwarte profielen geven een unieke uitstraling aan de ruimtes en creëren een harmonieus samenspel tussen het historisch erfgoed en moderne functionaliteit.

Labora is zeer tevreden over de samenwerking met Martens Glas, vanaf de offerte tot de begeleiding gedurende het hele proces. Het succesvolle resultaat heeft Labora aangemoedigd om in de toekomst nog meer brandwerende deuren van Martens Glas te installeren.

Meer weten over onze brandwerende deuren of FireGlass? Contacteer ons!

YouTube video

Sluitingsdagen 2024

  • 23 december ’23 t/m 7 januari ’24
  • 1 april & 2 april
  • 1 mei
  • 9 mei & 10 mei
  • 20 mei
  • 20 juli t/m 11 augustus (zomervakantie)
  • 15 augustus & 16 augustus
  • 1 november
  • 11 november
  • 21 december ’24 t/m 5 januari ’25

Outdooractie -10%

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?

Bouwbeursactie -10%

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?
spontaan solliciteren bij Martens Glas Hoogstraten
spontaan solliciteren bij Martens Glas Hoogstraten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van de glansrijkste weetjes en onze laatste realisaties.

Stel uw vraag

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?