terug naar realisaties

Akoestische kantoorwanden: van open-plan naar intieme werkruimtes

Sterk werk

In Malle, op de nieuwe bedrijvensite van Engels Group, werden een aantal oude gebouwen grondig geïnspecteerd, gestript tot op de ruwbouw en vervolgens zorgvuldig heropgebouwd. Een transformatie tot een moderne werkruimte met open-plan concept met akoestische kantoorwanden, die voldoet aan de hoge eisen en functionaliteiten van vandaag de dag.

Een van de visionairen achter dit prachtige project is Catherine Verbraeken, interieurarchitecte bij Verbraeken & Biset Architects, en tevens onze opdrachtgever.

 

Privacy, akoestiek en veiligheid staan centraal

Een van de grootste uitdagingen in dit interieurproject was om de privacy en akoestiek te allen tijden te waarborgen, zodat ook de medewerkers zich comfortabel en productief voelen in de nieuwe omgeving. Om deze uitdaging aan te gaan, werd Martens Glas vanaf een vroeg stadium betrokken als partner in crime. Onze focus lag dus niet alleen op functionaliteit, maar ook op estethiek. Alles werd maatwerk.

Om de openheid te bevorderen van de ruimtes, hebben we grote partijen glaswanden geïntegreerd om kantoor- en vergaderruimten te creeëren. De strakke, zwarte aluminium profielen en onderverdelingen van de kantoorwanden voegen er een eigentijdse uitstraling aan toe.

De akoestische kantoorwanden zorgen op deze manier voor een uitstekende geluidsisolatie tijdens meetings. Daarnaast hebben we voor de nodige maatregelen gezorgd op gebied van brandveiligheid. Zo hebben we in de trappenhallen brandwerende deuren met MG FireGlass geplaatst, waardoor de veiligheid wordt gewaarborgd.

 

Het resultaat

Catherine Verbraeken was verheugd dat alles volledig kon worden afgestemd op haar plannen en dat we haar visie hebben kunnen vertalen naar een duidelijk voorontwerp en succesvolle uitvoering. Het resultaat? Dat mag gezien worden! Catherine werkte dan ook graag mee aan deze case waarin we ons vermogen om maatwerkoplossingen te bieden, konden tonen.

Bij Martens Glas begrijpen we dat elk project uniek is en specifieke vereisten heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen van A tot Z. Ons team van ervaren professionals begeleidt u gedurende het hele proces, van voorontwerp tot uitvoering, om ervoor te zorgen dat uw visie werkelijkheid wordt.

Ook uw interieurproject bespreken? Dat kan! Contacteer ons.

YouTube video

Sluitingsdagen 2024

  • 23 december ’23 t/m 7 januari ’24
  • 1 april & 2 april
  • 1 mei
  • 9 mei & 10 mei
  • 20 mei
  • 20 juli t/m 11 augustus (zomervakantie)
  • 15 augustus & 16 augustus
  • 1 november
  • 11 november
  • 21 december ’24 t/m 5 januari ’25

Outdooractie -10%

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?

Bouwbeursactie -10%

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?
spontaan solliciteren bij Martens Glas Hoogstraten
spontaan solliciteren bij Martens Glas Hoogstraten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van de glansrijkste weetjes en onze laatste realisaties.

Stel uw vraag

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?