Terug naar blogaluminium vliesgevel - interieurglas - kantoorwanden - balustrades - Drukkerij Proost - Turnhout

Martens Glas levert indrukwekkende vliesgevel en interieurglas

Renovatie van voormalige Drukkerij Proost in Turnhout

Een project in samenwerking met Groep Bolckmans en Lembrechts

De transformatie van oude gebouwen naar moderne, functionele ruimtes is een kunst op zich. Het project van Groep Bolckmans, waarbij de voormalige drukkerij Proost in Turnhout nieuw leven ingeblazen kreeg, is hiervan een perfect voorbeeld. Als de trotse uitvoerder van het glaswerk in dit ambitieuze project, heeft Martens Glas een cruciale rol gespeeld in het realiseren van dit visueel verbluffende en functioneel doordachte resultaat.

Groep Bolckmans en architect Dorien Lembrechts richtten zich op het behoud van het kenmerkende atrium als centrale inkomhal, een eerbetoon aan de oorspronkelijke drukkerij. Met de keuze voor een vliesgevel met houten gevelbekleding is het gebouw getransformeerd tot een eigentijdse, industriële schoonheid die de aandacht trekt en tegelijkertijd een hommage is aan zijn geschiedenis.

Martens Glas heeft een sleutelrol gespeeld in deze metamorfose. De complexe constructie van de vliesgevel in het atrium werd nauwkeurig en vakkundig door ons team verzorgd. Binnen werden glazen deuren, kantoorwanden, scheidingswanden, mobiele systeemwanden en glazen balustrades met precisie geïnstalleerd. Deze binnenruimtes, gestructureerd en verfijnd met glaswerk, vormen een harmonieus contrast met het industriële exterieur.

Peter Vercruyssen, projectmanager warehouses & offices bij Bolckmans Groep, deelde zijn tevredenheid over de samenwerking met Martens Glas:

“Dit is niet het eerste project waarbij we samenwerken met Martens Glas, maar wel het grootste en meest complexe. We zijn zeer tevreden met de kwaliteit en afwerking die geleverd zijn, en dit smaakt naar meer voor de toekomst.”

Een blik op het eindresultaat is een absolute aanrader. In ons filmpje kunt u de volledige renovatie bewonderen. Het verfijnde samenspel tussen architectuur en glaswerk komt hier tot leven. Dit project demonstreert niet alleen de technische expertise van Martens Glas in het realiseren van complexe glasstructuren, maar ook ons vermogen om de visie van een opdrachtgever te omarmen en tot leven te brengen in een verbluffende realiteit. Veel kijkplezier!

Meer weten? Ontdek hier de volledige realisatiecase.
Klik hier voor meer info over onze kantoorwanden.

Sluitingsdagen 2024

  • 23 december ’23 t/m 7 januari ’24
  • 1 april & 2 april
  • 1 mei
  • 9 mei & 10 mei
  • 20 mei
  • 20 juli t/m 11 augustus (zomervakantie)
  • 15 augustus & 16 augustus
  • 1 november
  • 11 november
  • 21 december ’24 t/m 5 januari ’25

Outdooractie -10%

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?

Bouwbeursactie -10%

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?
spontaan solliciteren bij Martens Glas Hoogstraten
spontaan solliciteren bij Martens Glas Hoogstraten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van de glansrijkste weetjes en onze laatste realisaties.

Stel uw vraag

Offerte aanvragen

Wenst u een montage?
Is uw woning ouder als 10 jaar?